Mag ik mij voorstellen:


Ik ben Rien den Arend en sinds 1989 werkzaam  als zelfstandig pianostemmer/restaurateur in Wageningen als opvolger van Joop Peeters.

Na het afsluiten van mijn conservatorium studie opnametechniek en piano in Den Haag in 1987 besloot ik om niet achter het klavier of de mengtafel plaats te nemen, maar in de instrumenten te duiken en mij te bekwamen in het restaureren en stemmen van vleugels en piano's.

In Amsterdam leerde ik de praktische vaardigheden van het restaureren en in Wageningen leerde ik van Joop Peeters, toen de vaste stemmer van de Junushoff, het stemmersvak en heb ik hem opgevolgd als stemmer/restaurateur in Wageningen en omgeving.


Ik ben tevens cantor van Vrijzinnigen Bennekom en componist van enkele liederen die o.a. daar gezongen worden (uitgegeven in de bundel: “Op vleugels van verlangen”).
Verder maak ik (op de vleugel) samen met mijn vrouw Margriet  (mezzo) met veel plezier muziek  


Als hobby’s heb ik het onderhouden van mijn, door mij gerestaureerde, Puch MV 50 uit 1974, het restaureren van een Puch MS 50 V uit 1972 (voor onze dochter!) én het maken van kaarsen op plantaardige basis. (Dus geen gebruik makend van paraffine omdat dit een aardolieproduct is)

voorpagina Over Rien Stemmen Repareren Contact